Çelik: Emirdağ'ı Tanıtmalıyız

Haberler / Yerel 2014

Çelik: Emirdağ'ı Tanıtmalıyız

AK Parti Emirdağ Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Seydi Çelik, Afyonkarahisar’da yayın yapan bir yerel internet haber sitesinin sorularını yanıtladı. Çelik Emirdağ'da en büyük Eksiğin Gençlik Merkezi olduğunu ifade etti.

Seydi Çelik kimdir?
-“ Seydi Çelik Emirdağlı, Emirdağ’ında doğmuş büyümüş ilk, orta ve lise öğrenimini Emirdağ’ında tamamlamış Emirdağlı bir vatandaştır. İlkokulu Emirdağ İlk okulunda, Orta Okulu ve Liseyi Emirdağ Anadolu Lisesinde bitirdim. 2001 Yılında da Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandım. Allahın izni ile 2006 yılında da Hukuk Fakültesinden mezun oldum. 2006-2007 yıllarında stajımı yaptım ve 2007 yılında da meslek hayatına Emirdağ’da başladım. Stajı İzmir’de yaptım o dönem ailemin İzmir’e bir göç durumu oldu ben öğrenci iken sonrasında ise 2007 yılında Emirdağ’da çalışmalarıma başladım. Serbest Avukat olarak başladım ve halende o günden bu yana devam ediyorum.”

Siyasi geçmişiniz nedir?

-“Siyasi geçmişim, işin esasına bakarsanız ilk Ak Parti kurulduğunda ben öğrenci idim Emirdağ İlçe Gençlik Kollarından. O dönem için Gençlik Kolları Başkanı olan İsmail Karagöz isimli arkadaşımız şimdi yönetimdedir, ben Üniversite öğrencisi iken, beni Emirdağ Gençlik Kollarına kaydetmişti tabi o dönemde öğrenci olduğumuz için genelde de Konya’da olduğumuz için çok fazla irtibat içerisinde olamadık, Üniversitede de siyasi bir faaliyet içerisine girmedim açıkçası. Üniversite bittikten sonra İzmir’deki stajlık döneminde İzmir Ak Parti Gençlik Kolları üyesi oldum. Bir dönem orada çalıştık stajın bitimine yakın bir zaman hatta o zaman genel seçimler vardı Vecdi Gönül, Kültür Bakanımız Ertuğrul Günay onlar ile beraber görüşme, tanışma ve çalışma fırsatımız oldu. Yalnız seçimlere girerken ben Emirdağ’a gelmek zorunda kaldım. Emirdağ’da stajımı bitirdim ve büroyu açtım görevime başladım. Esas siyasi geçmişim resmi olarak Emirdağ Gençlik Kollarında, daha sonra etkin olarak ta İzmir’de başladı. Emirdağ’a gelince de birkaç yıl işimle ön plana çıkayım siyasi olarak çok fazla ön planda olmak istemediğim için işime ağırlık verdim, daha sonrada 2009 yılında Emirdağ Ak Parti İlçe yönetiminde etken olarak bulundum en son olarak ta İlçe Başkanlığı Hukuk ve Siyasi İşler Danışmanı Yardımcısı olarak görev yapmaktayım.”

Seydi Çelik Emirdağ’da neyi eksik gördü?

-“ Ak Partide aslında en son Belediyecilik seçimlerinden sonra gayet güzel işler yapıldı. Şimdi esasen baktığınız zaman bir çok projeye imza atıldı tabii bu Allah razı olsun Bakanımız Veysel Eroğlu vasıtasıyla da bir noktada gerçekleşti. Belediye Başkanımızın da hakkını yememek lazım Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek lazım iyi çalıştı tabiî ki de eksiklikler hala var, yapılması gereken şeyler var. Bir kere benim gözümde en büyük eksik, mesela Emirdağ’ın gençlerinin değerlendirilebilecekleri, vakit öldürmelerini engelleyebilecek, Emirdağ’ın gençlerinin daha etkili, bilgili yada sportif bir şekilde faaliyette bulunabilecekleri bir alan yok yani Gençlik Merkezi yok. Bunun birkaç defa projesi ortaya konuldu, hayırseverlerden destek beklendi fakat gerçekleştirilemedi. Bence en büyük eksik, Gençlik Merkezi. Gençlerin bir şekilde yönlendirilmesi ve bilinçlendirilmesi lazım, sağlam kafa sağlam vücutta bulunur, insanların spor yapmasına ve kendilerini vakit öldürmekten kurtarmaya çalışmak lazım. Emirdağ’da bir sürü kahve var gençlerimiz kahvehane köşelerinde oyun oynayarak çürüyor ya da okuyamıyor ise Avrupa’ya gözünü dikiyor başka hiçbir faaliyet, hiçbir etkinlik, hiçbir gelişme sağlanamıyor. Ben Ak Parti yönetimine girmeden önce, yani resmi olarak yönetici olarak kaydolmadan önce bir takım dernek ve sivil toplum kuruluşları ile beraber çalıştık, TEMA’ya üye oldum TEMA’da çalıştık bir dönem, sonrasında Emirdağ’da çok yönlü, çok farklı insanlar oldu dernek kurduk Emirdağ Genç Girişimciler derneği adı altında. Orada bir şeyler yapmaya çalıştık, bu dernek çok yönlü bir dernekti, neredeyse bütün siyasi partilerden üyemiz vardı. Onun dışında neredeyse bütün cemaatlerden üyemiz vardı. Tabi şimdi işin aslına bakmak gerekirse bu işler ekonomik güç ile oluyor. Devletten bir destek alamadığı için dernek umduğu faaliyetleri gösteremedi. Birkaç sportif faaliyet dışında çok fazla bir şey yapamadık. En son olarak ta işlerimiz yoğunlaştıktan sonra görevi devir edecek başka talipli bulamayınca derneği fesih etmek zorunda kaldık. Ekonomik bir güç olsa ya da siyasi bir güç olsa Emirdağ’da bir şeyler yapılabilirdi biz bunu fark ettik daha öncesinde elimizden geldiğince e yapmaya çalıştık son olarak ta yanlış hatırlamıyor isem 2009 yılında parti üyeliğimiz oldu elimizden geldiğince faal bir şekilde Emirdağ’a faydalı olmaya çalıştık.

Projeleriniz neler?
-“ Az önce bahsettiğim gibi gençleri daha düzgün daha doğru yönlendirebilmek için bir proje düşünüyorum Gençlik merkezi sportif faaliyetler ile ilgili bir şeyler, kültürel anlamdan gençleri bilinçlendirebileceğimiz, Emirdağ’ın geçmişi, köylerinin geçmişi hakkında bilgilendirebileceğimiz gençlik merkezi şeklinde bir proje düşünüyorum. Onun dışında Emirdağ’ın köylerinde turizmi canlandırmak istiyorum. Esas benim amacım mağara turizmi olsun, yaylacılık turizmi olsun, ön plana çıkan turizm dalları mağaracılık, yaylacılık havacılık mesela. Aynı zamanda Türk Hava Kurumunun da üyesiyim bu arada elimizden geldiğince onu da canlandırmaya çalıştık Emirdağ’da bu projelerim illaki var elimden geldiğince geliştirmeye ve kurmaya çalışacağım. Tabi bunlar kolay olmuyor zamanla olacak şeyler. Bir proje aktinitine ihtiyacımız var ileride yapacağımız şeyler için. Mesela Emirdağ’ın tanıtımı için güzel şeyler yapılabilir. Topal evini biz biliyoruz fakat bir çok kişi bilmiyor hatta Emirdağ Belediyesinin Topak evini kullandığı hakkında bir dava açıldı bizimdir diye şükür kazandık o davayı. Emirdağ’ın tanıtımı açısında bir şeyler yapılması gerekir. Emirdağ’ın çok güzel şeyleri var yoğurdu var, katmeri var, bükmesi var, bulguru buğdayı güzeldir Emirdağ’ın. Bu mamülleri daha farklı şekilde tanıtıp Emirdağ’ın hizmetine sunmak istiyorum ben. Köylülerimiz mesela bulgurlarını getirirler buradaki bulgur pazarında satarlar bunu niye markalaştırmayalım?, Organik buğday neden olmasın ? Bu düşüncelerim var onun dışında Emirdağ’da tabiî ki bu Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının işi fakat Emirdağ’a da ön ayak olmak lazım ben avukat olduğum için biliyorum ilçemizde boşanmalar hat safhada. Boşandıktan sonra ekonomik durumu çok kötü olan bayanlarımız var. Çok yaşlı olduğu halde boşanmış e nafaka tazminatı alamamış ve ekonomik durumu çok kötü aileler var. Bunlar için ne yapılabilir ben bunu düşünüyorum önceden beri düşünüyordum zaten dernek bünyesinde oluşturmaya çalıştık dediğim gibi ekonomik zorluklar nedeni ile yapamadık. Bunu inşallah faaliyete dökmeye çalışacağım çünkü bu bayanlarımız el sanatı ile uğraşıyorlar biz bunları biye bir yerde sergileyip te onlara gelir sağlamayalım? Tabiî ki bunu bir dernek kurarak yaparız ya da Emirdağ Belediyesi adı altında yaparız ki buraya yardımlarda olur illaki. Özellikle şeffaflık çok önemli. Ben bunları yürütmeye çalışacağım Allah’ın izniyle daha farklı projelerde olabilir inşallah ilerleyen zamanlarda. Elimden geldiğince düşünüp eksiklikleri değerlendirip bitirmeye çalışacağım.Bundan sonra adımıza ya da aleyhimize bazı haberler çıkabilir. Ben gazetecilik ahlakına etiğine düzgün doğru olarak ve bunların yazılarak en azından bize danışılarak yapılmasını talep ediyorum. En büyük isteğim sizden budur. Onun dışından inşallah adaylık süreci belirlendikten sonra gene röportaj veririz, gene irtibat halinde oluruz, isterseniz daha farklı projelerimiz de olacak onları da sunarız.”

  • Okunma: 3951

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • kadir sevik

    Haydi seydi bey insallah olacak allah yolunu acik etsin.

  • köroğlu

    Aslanım sen başkanlığa hiç heveslenme! Teşkilat kimi başkan yapacağını bilir. Sen çiçeği burnunda bir avukatsın! Hukuk danışmanlığı iyi görev.Bu durumda herkes senin bilgilerine ihtiyaç duyacak. HA bu arada siyasete atıldın ya kime ne ettiysen hepsi önüne gelecektir. Bu durumdan hiç bir siyasetçi kaçamamıştır.

  • yunus celik

    allah yolunu acik etsin seydi abi