Emirdağ Kültürüne İmza Günü Coşkusu

Haberler / Kültür Sanat

Emirdağ Kültürüne İmza Günü Coşkusu

Milli Eğitim Bakanlığı başmüfettişliği görevinden emekli olan Şükrü Türkmen ve Anadolu Lisesi Müdürü Özcan Türkmen, birlikte yazdıkları ‘Emirdağ Ağzı’ adlı kitabını okurlara ve Emirdağlılara imzaladı. Düzenlenen tanıtım toplantısına yoğun katılım olurken; kitabın geliri yazarlar tarafından Emirdağlılar Vakfına bırakıldı. Taşbaşı Kültür Merkezi’nde yapılan törende toplantıda konuşan Özcan Türkmen, ‘Emirdağ ağzıyla’ ilgili bir şeyler yazmanın kolay olmadığını belirterek, "Çünkü Emirdağ ağzı, dibi görünmez bir hazine gibi, kimsenin net olarak belirlemeyeceği kavramlar barındırmaktadır. Emirdağ’da kullanılan kelimeler, deyimler, kakıçlar şimdiye kadar bir kayıt altına alınmamıştır" dedi ve Özcan Türkmen, kitabın, bir sözlük çalışması olmadığını, kesinlikle maddi bir bedel karşılığı kaleme alınmadığını, kişisel bir ürün ve bir tasnif çalışması olduğunu söyledi.
Konuşmacılarn ardından Şükrü Türkmen ve Özcan Türkmen, ‘Örneklerle Emirdağ Ağzı’ adlı kitabını okuyucuları için imzaladılar.

  • Okunma: 2305

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Cihat Korkmaz

    Ne oldu Emirdağlı derneklerimize!!!

    Hani sanatçı sanat ve kültür derneğimiz vardı meşhur!
    hani nerde zıpkın gazeteci "emekli emirdağ huzurevi müdürü", hani nerde kafdağına uçan şair? Hani nerde kumandan?

    arkadaş
    madem etkinlik istiyorsunuz işte etkinlik
    madem kültür sanat diyorsunuz işte kültür sanat

    ama görüldüğü üzere bu salon arkadaşlara en güzel cevabı VAKFEN vermiştir. Emirdağlılar vakfı birliğin dirliğin göstergesidir. ayrıcalığın ayrımcılığın değilll