Emirdağ Sevgisi Şiir ve Türkülerde Buluştu

Haberler / Kültür Sanat

Emirdağ Sevgisi Şiir ve Türkülerde Buluştu

Emirdağ Kalkındırma ve Dayanışma Derneği (EKDAD)'ın düzenlediği şiir ve müzik şöleni 09.11.2013 Cumartesi günü Emirdağ Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Eskişehir'de yaşayan Emirdağ'ın duayen şairi Muharrem KUBAT'ın sunduğu gündüz saat: 15'de başlayan Şiir Dinletisinde, Eskişehir'de ve Emirdağ'da yaşayan çok sayıda şair şiirlerini sunarak renk kattı. Yaşlısıyla, genciyle çok sayıda hemşerimiz bu dinletiyi izledi.

Emirdağ Kalkındırma ve Dayanışma Derneği "Bahar Şairi" olarak nitelendirdikleri, Eskişehir'de yaşayan Emirdağ'lı şair Fikret AKIN'IN "EMİRDAĞ'DA BAHAR" adlı yeni şiir kitabını tanıtımı dolayısıyla Fikret AKIN gün boyunca kitabını imzaladı. Şiir Dinletisi'ne "Emirdağ Sevgisi" teması isim olarak verildi.

Akşam Emirdağlılar Vakfı Türk Halk Müziği Korosunun konseri vardı. Şef Halil Rifat AYDEMİR yönetimindeki konserde "GÖNÜL TELİMİZİ TİTRETEN EMİRDAĞ TÜRKÜLERİ" koro ve solo olarak seslendirildi. Koro üyeleri sabahtan ilçemize gelerek Hisarköy'de bulunan Antik Amorium kentini ve Pınarbaşı'nı gezdiler. Daha sonra Emirdağ huzur evini ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında Huzur evi sakinlerine mini konser verendiler. Huzur evi sakinleri bu ziyaretten ve konserden ziyadesiyle memnun kaldılar. Ulaşım ve gezi programının yürütülmesinde başta kaymakamımız Sayın Akın AĞCA olmak üzere Belediye Başkanımız Sayın Cengiz PALA ve EKDAD yönetim kurulu üyelerinin yoğun desteği oldu.
Etkinlik sırasında bir konuşma yapan EKDAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah HALAÇ, kendilerini şimdiye kadar yardımcı olan, katkıda bulunan herkese teşekkürlerini ilettikten sonra konuşmasına şöyle devam etti:

"Kıymetli konuklar bu yıl ocak ayının sonunda kurulan EKDAD derneğimiz ilk toplantısını Belediye Başkanı Cengiz PALA ile yaptı. Başkandan şimdiki dernek binamızı tahsis etmesini istedik. O da bizleri kırmayark dernek binamızın yerini bize tahsis etti. Daha sonra toplanan yönetim kurulumuz İstanbul'da ki iş adamlarımızla temas kurdu. Derneğimiz bu çalışmaları yaparken Sayın Kaymakamımız Akın AĞCA ve Belediye Başkanı Cengiz PALA ile hareket ederek İstanbul'da ki sayın büyüğümüz Fazlı HALAÇ'IN girişimleriyle Sayın İş Adamımız Altek Şİrketler Grubu sahibi Fehmi DENİZLİ'Yİ, Emirdağ'ın ilk profesörü Sayın Prof.Dr Nejat BİLGE'yi ilçemize getirerek yapmak istedikleri yatırımı yerinde görme fırsatı buldular. Melek YÜksekokulumuza katkıda bulunmak Sayın Valimiz İrfan BALKALIOĞLU ve sayın Rektörümüz Mustafa SOLAK ile görüştürülerek meslek yüksekokulumuza 6 adet labaratuar binası ve iç donamını yapmayı üstlendi. Sayın Prof. Dr. Nejat BİLGE hocamızda 115 metre uzunluğunda 35 metre genişliğinde 3 katlı gençlik merkezi yapmayı üstlendi. Ayrıca Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa SOLAK'ta yüksekokulumuza kampüs yapma sözü verdi. Projeleri hazırlanmaktadır. Yakın bir zamanda inşaatlarına başlanacaktır.
Derneğimiz Sayın Kaymakamımız Akın AĞCA ile yaptığı toplantıda köyde bir yaşlının öldükten 7 gün sonra ölüsünün bulunması üzerine, Kaymakamımız Akın AĞCA'nın yaşlılara yemek götürme projesini hayata geçirmek için Belçika'daki derneğimiz Eyad ile irtibata geçerek bu projeyi 8 köyümüzde bulunan 35 yaşlıya ve 15 merkez'de bulunan yaşlıya hergün termal kaplarda yemek dağıtılmaya başlandı.AYrıca 15 günde bir evleri bir kadın ve bir erkek tarafından sağlık ve temizlik hizmeti verilecektir.
Ayrıca yine EKDAD faaliyetlerine devam ederek üniversite de okuyan öğrencilerimize burs verme kararı aldı. İstanbul'daki İş Adamımız Fazlı HALAÇ ve İşadamlarımızın ve bazı hayır severlerimizin büyük katkıları ile 56 öğrencimize 4 yıllık fakültede okuyan öğrencilerimize 150 TL aylık burs hesaplarına yatmaktadır. Projemize destek olunduğu takdirde bu sayı artırılmaya devam edecektir.
Size bir müjde daha vererek konuşmamı sonlandırmak istiyorum. Bu bizim hayırlı çalışmalarımızı duyan bir gurbetçimiz 20 Ekim 2013 tarihinde Cumhuriyet Mah. 835 m2 arsa içerisinde 2 katlı bir ev ve 2 adet tek katlı evini derneğimize bağışlamıştır. Bu hayırseverimiz bir daha gelişinde 160.000 Euro getirerek okul yaptırmak için söz vermiştir. Kendilerine ve değerli eşine sizlerin adına teşekkür ediyorum, hayırlarını Allah kabul etsin diyerek saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.
Bu anlamda çorbada benim tuzum bulunsun diyen bütün Emirdağ hemşehrilerimizi derneğimize üye olmasına davet ediyor. Yaşlılarımıza yemek projemize destek vermek isteyenler Emirdağ Akbank, öğrencilere burs vermek isteyenleri de Emirdağ İşbank EKDAD hesabına katkılarını bekliyoruz. Şahsım ve derneğimiz EKDAD Yönetim Kurulu adına hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum" dedi.
İzleyicilerin katılımın oldukça yoğun olduğu etkinliğin Emirdağ’ına renk kattığını belirttiği dinletiler, bu tür etkinliklere toplumun sürekli ihtiyacı olduğunu göstermiştir.

Fotoğraflar

  • Okunma: 2972

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Erkan Ergen

    Merhum Şair Rasim Köroğlu'nun 1998 yılında yazdığı ve ödül almış olan "Emirdağlı" şiiri:
    http://www.rasimkoroglu.org/yazi_emirdagli.php