ESAB Akademisyenlerle Proje Üretecek

Haberler / Kültür Sanat

ESAB Akademisyenlerle Proje Üretecek

Eskişehir-Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği (ESAB) ile Anadolu ve Osmangazi Üniversitelerinde görev yapan akademisyenler, Anadolu Üniversitesi bahçesi içerisinde bulunan Anadolu Otel'de bir araya geldiler.

Bir araya gelen heyet, Eskişehir’de yapılacak etkinlikler konusunda görüştüler. Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür’ün ev sahipliğini yaptığı toplantı çok verimli geçti ve olumlu kararlar alındı. Toplantıya katılan akademisyenler, bunun bir ilk adım olduğunu belirterek ''İl ve Ülke çapında ses getirecek verimli ve olumlu etkinliklere imza atacaklarını'' bildirdiler. ESAB Derneği başkanı Ahmet Urfalı yaptığı açıklamada: ''Kasım ayı içerisinde yapılması planlanan ‘’Emirdağ Etkinlikleri’’ programında; ''Emirdağ Araştırmaları Sempozyumu, Emirdağ Esintileri, Resim Sergisi ve Göç Çalıştayı'' yer alacak. Etkinliklerde; Avrupa’ya göçün 50.yılı nedeniyle, ağırlıklı olarak ''GÖÇ'' olgusu ele alınacak. Tepebaşı Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleştirilecek etkinliklerde; Anadolu ve Osmangazi Üniversitesi'nden akademisyenler, yurt içi ve yurt dışından sanatçı ve yazarlar konuşmacı olarak katılım sağlayacaklardır.
Etkinliklere Belçika'dan katılacakların isimleri: Emir Kır: Sint-Josse Belediye Başkanı, Resul Tapmaz: Gent Belediye Başkan Yardımcısı, Sait Köse: Schaarbeek Belediye Başkan Yardımcısı, Sadık Köksal: Schaarbeek Belediye Başkan Yardımcısı, Güler Turan: Anvers Bölge Milletvekili, ESAB Belçika Temsilcisi: Yazar: Birgül Kapaklıkaya, Metin Edeer: ATEP Başkanı, Fakı Edeer: Emirdağ Halk Ozanı, Şükrü Sağlam: Yeni Vatan Gazetesi Editörü, Nejdet Özkan: Gazetetürk Gazetesi Editörü katılacaklardır,dedi.

  • Okunma: 1999

Yorumlar (0)Yorum Yap