Halaç'ın Karikatürleri Sergileniyor

Haberler / Kültür Sanat

Halaç'ın Karikatürleri Sergileniyor

50.Yıl etkinlikleri kapsamında ‘Göç’ konulu düzenlenen karikatür yarışmasına katılan çizerimiz Yasin Halaç’ın eseri 50 eser arasında sergilenmeye layık görüldü. Brüksel’de düzenlenen ödül töreni ve resepsiyona,eşi ve kızı ile katılan Yasin Halaç, "Göç olgusuna katkı yaptığım için mutluyum. Bu toplumun sorunlarını çizmek benim görevim. Son yıllarda çok sayıda siyasi içerikli karikatürler hazırladım. Türkiye gündemi ve gerçekleri ile ilgili bu karikatürleri sevenlerim, okurlarım ve vatandaşlarım ile paylaşmaya devam ediyorum" diyerek kendisine gösterilen ilgiye teşekkür etti.

Çizerimiz Yasin Halaç’ı tebrik edenler arasında Brüksel Hükümeti Ulaştırma Bakanı Brigitte Grouwels, Brüksel Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır, belediye meclis üyesi Derya Alıç’ta vardı.

İki yıldır yarışmaya farklı karikatürler ile katıldığını ve yine katılmaya devam edeceğini söyleyen Karikatürist Yasin Halaç, "Karikatürlerin iyi bir incelemeye tabi tutulduğuna inancım yok. Derece alan karikatürlerin konu ile ilgisi yok. çoğu bilgisayar ortamında çizilmiş. Benim karikatürlerim sergileniyor. Bana karşı bir ön yargı şüphesi içindeyim. karikatürlerimin iyi incelenmediğini ve bu yarışmanın belli bir amaca hizmet için düzenlendiğinden kuşkum var. Yani iş olsun, torba dolsun, biz de bu işten nemalanalım türünden bir yarışma gibi geldi bana" dedi.

  • Okunma: 2700

Yorumlar (0)Yorum Yap