Yaldızkaya, Gent Eyad'ın Konuğu Oldu

Haberler / Kültür Sanat

Yaldızkaya, Gent Eyad'ın Konuğu Oldu

Gent Turkse Unie çatısı altında faliyetlerini sürdüren Gent EYAD, Göçün 50. yıl etkinlikleri çerçevesinde 03-05-2014 cumartesi günü De Centrale’de bir etkinlik düzenledi. Etkinliğin açılış konuşmasını Gent EYAD Başkanı Muhammer Sayın yaptı.Ardından Gent Bld.Bşk.Yard. Resul Tapmaz yaptığı konuşmada bu gibi etkinliklerin ve faaliyetlerin önemini vurgularken, 4 Mayıs’ta yapılacak olan Hıdırellez şenliğine katılımcıları ve vatandaşları davet etti. Gent Eyad’ın çok ciddi engelli projelere imza attığının altını çizdi.

Gent Turkse Unie sorumlusu Şaban GÖK ise yaptığı konuşmasında, bu gibi faaliyetlerde biraz daha duyarlılık gösterilmesini belirtirken, “Belçika Türk Dernekler Birliği olarak, faaliyet gösteren derneklerimize ve vatandaşlarımıza nasıl katkı sağlarız, nasıl hizmet verebiliriz hesabıyla çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” diyerek, Gent EYAD derneğinin çalışmalarında önemli yol alındığını ve desteklerinin devam edecekleri söyledi.

Gent EYAD’ın göçün 50.yıl kapsamında gerçekleştirdiği etkinliğe, Türkiye’den konuşmacı olarak davet edilen Eğitimci ve Araştırmacı Yazar Ömer Faruk Yaldızkaya da konuşmasında “Emirdağlılara Emirdağ’ı anlatmanın zorluğunu yaşıyorum” diyerek başladığı konuşmasını, Emirdağ’ın tarihini anlatarak devam ettirdi. Daha sonra etkinliğe katılan vatandaşlardan ve davetlilerden gelen soruları cevaplayarak konuşmasını tamamladı.

  • Okunma: 2798

Yorumlar (0)Yorum Yap