Mart 2020'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Haberler / Güncel

Mart 2020'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2020 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte 2020 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Mart 2020

Haberlerin ayrıntıları için turuncu yazılara tıklayabilirsiniz...
Milli Gençlik Vakfı Emirdağ temsilciliği yapan 1966 Emirdağ Kacerli Mahallesi doğumlu şair, esnaf ve siyasetçi Ahmet Alkan, vefat etmişti

Afyon Kocatepe Üniversitesi Emirdağ Meslek Yüksekokulu Aşçılık bölümü, Afyonkarahisar'ın lezzetlerini öğrencilerine birebir öğretmeye çalışıyor. UNESCO tarafından Gastronomi şehri ilan edilen Afyonkarahisar'da birçok yörede yapılan lezzetler aşçılık bölümü öğrencilerine öğretilmeye başlandı. Emirdağ Meslek Yüksek Okulu'nda uygulamalı olarak yapılan ilk lezzet ise haşhaşlı katmer oldu.

Üniversite sanayici işbirliği kapsamında Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, AKÜ Mühendislik Fakültesinin Dekan ve Öğretim Üyeleri, Adaçal Endüstriyel Minareller AŞ. yetkililerinin katılımı ile Emirdağ'da istişare toplantısı yapıldı.

Aslen Emirdağ eşrafından olup, Emirdağ Sanayi Sitesi esnaflarından demirci İhsan Erçalışkan, genç yaşta Hakkın rahmetine kavuşmuştur.

AK Parti Emirdağ 7. Olağan Kongresi yoğun bir katılımla gerçekleşti. Mevcut AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı İsmail Dişiçürük güven tazeledi.

Emirdağ İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden İlan, Koronavirüs sebebiyle Umre'den ve yurtdışından gelen vatandaşlarımız 14 gün boyunca mecbur olmadıkları sürece evlerinden çıkmamaları ve evlerine ziyaretçi almamaları önemle rica olunur." denildi.

Ulusal basında ve internet sitelerinde kolonya fiyatlarının fahiş fiyata verilmesi haberlerinin ardından Emirdağ'da gıda işletmeciliği yapan Mahir Korkmazer, resti çekti.

Emirdağ ilçe merkezinde bulunan taksi duraklarını yeni tip taksi duraklarının kurulumuna başlandığı bildirildi. Cumhuriyet Meydanında hizmet veren bir taksi durağını yenileyen Emirdağ Belediyesi, yeni tip taksi duraklarının uygun olan yerlere kurmaya devam edileceği öğrenildi.

Emirdağ Belediyesi dezenfekte çalışmalarına devam ediyor. Özel olarak alınan cihazla Emirdağ Belediyesi hizmet binası, Emirdağ Otogarı, Umumi Tuvaletler ve Emirdağ Belediyesi hizmet araçlarıyla toplu taşıma araçları dezenfekte edildi.

Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H.İbrahim Aktepe dünya kamuoyunun gündeminde olan korona virüsü nedeniyle bir açıklama yaptı. Açıklamada “fırsatçılara karşı dikkatli olalım” diyerek vatandaşı sükunetle davranmaya davet etti.

Emirdağ'a bağlı Davulga'da yeni yapılan halı saha kullanıma açıldı. Davulga Belediye Başkanı Ergün Erdik'in projeleri arasında yer alan Halı Saha yapımı tamamlanarak Davulgalı gençlerin kullanımına açıldı.

Umreden gelen ve korona virüs sebebiyle 14 gün karantina altında tutulan Umrecilerin içlerinde Emirdağlıların da olduğu öğrenildi. Umreden gelen vatandaşlar, Ankara’da bulunan öğrenci yurtlarına yerleştirildi.

16 Mart Pazartesi günü Koronavirüs’e ait bazı semptomların görüldüğü iddia edilen Belçika’dan Emirdağ’a gelen bir sağlık çalışanı bayanın özel ekipler tarafından Afyonkarahisar Devlet Hastanesine sevk edildiği iddia edildi.

İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, “Avrupa’dan 3 bin 500 kişi gelecek. Onlar geldiği gibi indiği havaalanındaki illerde yurtlara yerleştirecekler. Emirdağlı gurbetçiler için Eskişehir ya da İstanbul gibi havaalanlarına inerlerse oradaki ilde gözlem altına alınacaklar, Emirdağ’a gelemeyecekler.

www.emirdag.gen.tr’nin edindiği bilgilere göre; Emirdağdaki Karantinada bulunan hastadan alınan test örneğinin sonucunun -negatif- çıktığı ve önümüzdeki günlerde taburcu edileceği öğrenildi.

Emirdağ Belediyesinin, kiracısı olan işletmelerden 3 ay süreyle ertelediğini bildirildi. Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, yaptığı açıklamada, koronavirüs Kovid-19 riskine karşı dezenfekte çalışmalarının yanı sıra belediye iş yerlerinde kiracısı olan esnafın ödemelerini 3 aylığına ertelediğini söyledi.

Emirdağ'da zaman kavramı gözetmeksizin fedakarca çalışan hastane çalışanları korona virüs ile mücadele kapsamında vatandaşlara ‘Evde kal’ mesajı verdi.

Emirdağlılara mesaj var diyerek, koronavirüs tedbirleri kapsamında 'Evde Kal Emirdağ' kampanyası başlatıldı. Emirdag.gen.tr'nin de desteklediği kampanyada Emirdağ'daki bürokratlar Emirdağlılara mesajlarını vermeye başladı.

Emirdağ Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Emirdağ İlçe Hıfzısıhha Kurulunun aldığı karara göre Koronavirüs salgınından dolayı Emirdağ’da Salı günler kurulan Sebze Pazarı, Yoğurt Pazarı, Bakliyat Pazarı ve Hayvan Pazarının ikinci bir Emre kadar kapatıldığı bildirildi.

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Emirdağlı İşletmelerin kendi kararlarıyla almış olduğu kapatma kararlarına teşekkür ederek, “Birlikte Başaracağız.” dedi.

Emirdağ Belediyesi canla başla virüsle mücadeleye devam ediyor.Sosyal medyadan paylaşımda bulunan Emirdağlılar başkan Koyuncuya teşekkür ettiler.

Belediye Başkanı Serkan KOYUNCU’nun göreve geldiğinde en önemsediği projelerinden olan “Evde Bakım Hizmetleri” kapsamında tespit edilen yaş sınırı olmaksızın ihtiyaç sahibi evden çıkamayacak durumda olan, yoksulluk ve yoksunluk içinde bulunan, kronik hasta, yatalak, engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın acil ihtiyaç, yemek, alışveriş, eczane, kamu kurumları ile irtibat, sosyal ve kurumsal yönlendirme ihtiyaçları, nakil yada ulaşım, temizlik, hijyen ve dezenfeksiyon işleri belediye tarafından ücretsiz karşılanıyor.

Fransa’da koronavirüs can almaya devam ediyor. Gurbetçiler arasında Avrupa’da en çok ölümün yaşandığı Fransa’da yeni bir vefat haberi eklendi.

Belçika'da Türk kökenli 3 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetmişti. 25 Mart 2020 Çarşamba günü Brüksel'de Emirdağ'lı 51 yaşında bir vatandaşımız hastanede Kovid-19'dan hayatını kaybettiğini açıklandı.

Belçika’da hayatini kaybeden Türk sayısı bu sabah itibarıyle 5’e yükseldi.

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu girişimleri ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya'nın destekleri ile ilçeye hibe olarak bir adet çöp kamyonu daha kazandırıldı.

Afyonkarahisar Valiliğinin ilçelerden, beldelerden ve köylerden diğer yerlere ve Afyonkarahisar'a seyahatin kısıtlanmasının ardından Emirdağ'da köy muhtarları tarafından edinilen bilgiye göre yetkili birimlerden bir mesajla bilgi verildi.

Birinci aydan bu yana Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde yatan Muharrem Hoca olarak da bilinen Muharrem YILDIRIMER’den acı haber geldi.

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, memleketimizin içinde bulunduğu zor zamanlarda sorumluluk alanı dışında bulunan Emirdağ’a bağlı köylerde ikamet eden yaşlılara da yemek yardımı yapacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Milli Dayanışma kampanyasına destekler başladı. Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu bu dayanışma kampanyasına destek veren Türkiye’deki ilk belediye başkanı oldu.

Aslen Emirdağ eşrafından olup; Emirdağ Uzun Çarşı esnaflarından Ömer Karamanlı oğlu; Halil-Ekrem-Mümin-Mübeccel Karamanlı kardeşi; Güliz Karamanlı eşi; Merve, Ömre ve Mirbeyim Karamanlı'nın babaları Canay Konfeksiyon sahibi Mehmet Canay Karamanlı geçirdiği rahatsızlık sonrası Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur.

Korona virüs sebebiyle ilçemizde birçok cadde ve sokak sessizliğe bürünürken, kapanan Salı pazarıyla beraber ilçemizin bazı noktalarına seyyar sebze ve meyve pazarları kuruldu.

  • Okunma: 2008

Yorumlar (0)Yorum Yap